Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Proximus.

Helpen jullie onze leerlingen om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Ze kunnen deze toestellen van 3 mei tot 16 mei 2021 deponeren in de inzamelbox van Recupel in de inkomhal.

 

Waarom inzamelen?

Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt? Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden. Waarom op school?

95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 a 2 jaar. Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.

Waarom zoveel mogelijk?

Hoe meer GSM toestellen we inzamelen: -> hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd. -> hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven. Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.

 

Alle data op uw smartphone (foto’s e.d.) wordt gegarandeerd gewist!

Gsm’s worden door Recupel ingezameld en aan erkende hergebruikcentra beschikbaar gesteld voor een selectie op hergebruik. Erkende hergebruikscentra zijn wettelijk verplicht om voor de data-wiping in te staan en deze te garanderen. Wat niet in de selectie voor hergebruik wordt opgenomen, zit in een gesloten circuit en wordt sowieso vernietigd.

Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op www.goodplanet.be/gsm Alvast bedankt voor jullie inzet!